Rychlý jahodový koláč
Jahody mají opravdu široké využití v naší kuchyni.
Výborné jsou samořejmě čerstvé jen tak, nebo s cukrem či šlehačkou, můžeme z nich vyrobit sirup, marmeládu, ovocné knedlíky, nebo moučníky.
Tenhle superrychlý jahodový koláč prostě musíte zkusit!
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukr krystal
4 vejce
1 kypřící prášek
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka
Drobenka ( máslo s cukrem a hrst mouky)
Jahody čerstvé, nebo mražené
Všechny suroviny smícháme na hladké těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem, nebo vymažeme, máslem, nalijeme těsto, poklademe rozkrájenými jahodami, posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů.
Moučník je vláčný a velmi lahodný.
Dobrou chuť :-)